Met de camper door Nieuw-Zeeland

In alle vrijheid Nieuw-Zeeland verkennen? Reis dan per camper! Zo kun je het wonderschone land in je eigen tempo verkennen. Vandaag geven we een aantal tips voor een onvergetelijke campervakantie in het land van de kiwi’s.


Goed voorbereid onderweg

In de grotere steden vind je vaak een informatiekantoor van de DOC (de beheerder van vele nationale parken in Nieuw-Zeeland). Hier vind je veel informatie over de nabije omgeving en ze bieden er gratis boekjes aan waarin alle campings van de nationale parken staan. En een overnachting in een nationaal park is natuurlijk de ultieme camperervaring!

Een sterrenhemel van glimwormen

Veel reizigers bezoeken Rotorua tijdens hun reis aan Nieuw-Zeeland. Ben je dit ook van plan? Pak dan ook Waitomo mee. Hier werden meer dan twee miljoen jaar geleden druipsteengrotten gevormd. Daal af in de Waitomo Glow Worm Cave en aanschouw een sterrenhemel van gloeiwormen. Een bijzonder gezicht!

Genieten van een privé-spa

Nieuw-Zeelanders bezoeken Coromandel (een schiereiland op het Noordereiland) vaak gedurende hun eigen vakanties. Vooral Hot Water Beach is in trek vanwege de warmwaterbronnen onder het zand. Je kunt er scheppen huren om een gat te graven in het zand en zo te genieten van je eigen spa.

Op zoek naar bijzondere dieren

Ben je in de buurt van Wellington en wil je de kiwi (de loopvogel die alleen in Nieuw-Zeeland leeft) wel eens met eigen ogen aanschouwen? Rijd dan door naar Zealandia. Dit ligt zo’n twee kilometer van Wellington vandaan. Aangezien de kiwi alleen ’s nachts actief is, is de ‘Zealandia by night’ tour uitermate geschikt.

Ook het schiereiland Otago (nabij Dunedin) is de moeite waard om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar bijzondere dieren. Hier vind je namelijk de geeloog-pinguïns. Deze pinguïns met gele ogen zijn ernstig bedreigd en komen alleen nog maar voor aan de oostkust van het Zuidereiland. De Maori gaven hun de naam ‘Hoiho’ oftewel ‘luidruchtige vogel’, een naam die ze alle eer aan doen.

Op het schiereiland vind je ook een kolonie albatrossen, dit zijn vogels met een enorme vleugelwijdte. Bijzonder is ook dat ze hier aan land broeden, terwijl ze dit normaal op verlaten eilandjes doen. Otago mag dus niet ontbreken tijdens uw camperreis door Nieuw-Zeeland!