Bloemenstad Bouquete, Panama

Panama is een veelzijdig land met exotisch natuurschoon, parelwitte stranden en een rijke historie. Op 60 kilometer van de grens met Costa Rica en op 1200 meter hoog ligt het bloemendorp Bouquete. Een bergdorp op grote hoogte dat je tijdens je reis door Panama niet mag overslaan.


De smaak van Panama

Bouquete is bekend om de gastvrijheid en lokaal geteelde koffiebonen. Lokale koffiezaken openen ’s ochtends hun deuren en overal wordt je verwelkomd de geur van verse koffie. Carne o salchicha guisada is de basis van een stevig Panamees ontbijt. Verse runderreepjes worden gestoofd in een kruidige tomatensaus en geserveerd met hojaldras, bollos of patacones. Dit een lekker begin van de dag!
• Hojaldras, is een ongezoet, krokant gefrituurd deegje en past perfect in een hartig ontbijt.
• Bollos. gekookt maisdeeg gewikkeld in verse bananenbladeren.
• Tortillaz de maiz con queso fresco, een knapperige maistortilla’s met lokale kaas.

Mijn tip: Panama’s koffie is wereldberoemd, geniet ervan met volle teugen!

Een fenomenaal uitzichtPanama, Bouquete, verre reizen

De inactieve vulkaan Volcán Báru is het hoogste punt van Panama. Wolken zweven hier langzaam over het groene dak van de jungle, terwijl zwermen vogels vluchtig het bos uitschieten. Verschillende wandelroutes lopen rondom, langs en over de vulkaan. Hier kun je veel van de inheemse diersoorten ontwaren zoals tapirs, apen en meer dan 200 vogel. Auto maatschappijen bieden de mogelijkheid om je met de auto naar boven te brengen. Boven op de vulkaan kun je een adembenemende zonsopkomst meemaken. Een oranje gloed vult het landschap met op de achtergrond het geluid van de jungle die langzaam wakker wordt. Nergens anders kun je vanaf één punt zowel de Stille Oceaan als de Atlantische Oceaan zien, een bijzonder vergezicht dat je niet snel zal vergeten.

Mijn tip: Let wel: het beklimmen van de vulkaan is een pittige onderneming, onervaren hikers wordt dan ook afgeraden om de klim te proberen.

 

Bouquete Jazz & Blues Festival

Het Bouquete Jazz & Blues festival is nog relatief jong, maar nu al één van de grootste live festivals in Panama. Artiesten van over de hele wereld komen hier samen om muziek te maken en te genieten van de relaxte sfeer. Naast jazz en blues worden zowel de reizigers als de Panamese bevolking getrakteerd op lokale Panamese en Latijns-Amerikaanse artiesten. Kunst, cultuur en goede muziek komen hier in een exotische sfeer samen en het resultaat is een geweldige avond!

Mijn tip: Panama is een absolute topbestemming! De mensen, het eten en de cultuur maken je verliefd op Zuid-Amerika!