Laat je verbazen in Beijing

In China waan je je in een andere wereld. De cultuur, het straatbeeld, het eten – alles is er zo anders dan wat wij hier in Nederland gewend zijn. Oftewel, de perfecte bestemming voor een bijzondere reis! Ook in de hoofdstad Beijing val je van de ene in de andere verbazing: er zijn zoveel culturele hoogtepunten te vinden. Wij delen ze graag met je.


De Verboden Stad

In de vijftiende eeuw bestuurden de politieke leiders van de Ming en de Qing dynastieën het Chinese Rijk vanuit de Verboden Stad. Deze stad (binnen de stad Beijing) was 500 jaar lang verboden terrein voor buitenstaanders, en ook de keizers zelf verlieten het gebied slechts bij hoge uitzondering. Je vindt er theaters, restaurants, sportvoorzieningen – alles wat je je maar kunt bedenken. Trek zeker een aantal uur uit voor het bezichtigen van de Verboden Stad – wij hadden in drie uur tijd nog niet eens de helft bewonderd!

De Chinese Muur

Een bezoek aan China is niet compleet zonder het beklimmen van de Chinese Muur. Wij zelf startten in Mutianyu, waar je kunt kiezen of je te voet of met een kabelbaan omhoog wilt gaan. Wanneer je voor de kabelbaan kiest heb je kans dat je in het zelfde bakje zit als Michelle Obama. De Chinezen zijn hier erg trots op en ze vertellen je dan ook graag over haar bezoek aan de Muur. Na een uurtje wandelen kom je bij het eindpunt aan en kun je genieten van het uitzicht. De Chinese Muur kun je nu van je bucketlist afstrepen!

Tempel van de Hemel

Een van de grootste en bekendste tempels van Beijing is de Tempel van de Hemel. Niet verwonderlijk want het is echt een schitterend complex. Vergeet dus niet je fototoestel mee te nemen! Het is een aanrader om ’s ochtends naar de tempel te gaan, want in het gelijknamige park vind je dan vele Chinezen die druk bezig zijn met hun Tai Chi oefeningen.

De lokale keuken

Voor lokale gerechten ben je bij de Night Market van Beijing aan het juiste adres. Dit is een voedselmarkt waar ze vele Chinese delicatessen verkopen die we in Nederland niet kennen, waaronder slang, schorpioen en hond. Sla je dit liever over, maar wil je de lokale keuken toch proeven – ga dan voor de specialiteit van de stad: Pekingeend!

Deze culturele hoogtepunten zelf ervaren? Bekijk dan deze reizen naar Beijing.