Japan buiten het hoogseizoen

Veel mensen bezoeken Japan in de lente of herfst om van de roze kersenbloesem en rode herfstbladeren te genieten. Maar Japan is ook buiten deze seizoenen zeer de moeite waard door de talloze festivals, schitterende natuur en traditionele tempels. Voordeel van een bezoek buiten de hoogseizoenen om is dat het er een stuk rustiger is waardoor je op je gemak van alle hoogtepunten kunt genieten. Hieronder volgen absolute aanraders voor Japan buiten het hoogseizoen.


Japan in de zomer
Bij Japan denk je niet meteen aan een zon, zee en strandvakantie, maar Okinawa bewijst dat dit toch echt tot de mogelijkheden behoort. Okinawa is namelijk een tropisch paradijs met prachtige witte stranden en diepblauwe zeeën. Ook bijzonder is dat de inwoners er over het algemeen een stuk ouder worden dan de rest van de wereldbevolking. Waarschijnlijk komt dit door hun dieet waarin veel groente en vis is verwerkt.

Voor de actieve reizigers is het beklimmen van de hoogste berg in Japan, Mount Fuji, een aanrader.
De koele berglucht is een verademing in de zomer en het uitzicht is spectaculair! Het klimseizoen start begin juli en komt begint september tot zijn eind. Ook fijn, voor deze klim is geen speciale uitrusting vereist.

 

Japan in de winter
In de winter kun je in de bergen van de Nagano prefectuur vele apen zien badderen in de verscheidene heetwaterbronnen. In Jigokudani, ook wel Hell’s Valley genoemd, zijn de apen inmiddels zo aan toeristen gewend dat je erg dichtbij kunt komen. Let wel op je jas en tas, want nieuwsgierige jonge aapjes willen nog wel eens knopen of losse spullen uit je zakken rollen!

Als je in februari een reis naar Japan maakt, vergeet dan niet Sapporo te bezoeken op het beeldschone eiland Hokkaido. In deze stad vindt jaarlijks het Sapporo sneeuwfestival plaats (per jaar verschilt de datum). Aanschouw bijzondere ijssculpturen, waarvan sommigen wel 20 meter hoog zijn. Wat er wordt afgebeeld? Dit varieert van historische gebouwen en Boeddhabeelden tot figuren uit hedendaagse televisieseries en games. Een waar spektakel!

Wil je Japan ook in alle rust buiten de seizoenen om ontdekken? Bekijk dan eens het volgende aanbod aan reizen naar Japan.