Betoverend Myanmar

Myanmar is een betoverende bestemming. De prachtige gebouwen en vredelievende mensen zorgen voor een onvergetelijk bezoek aan dit land. Wij delen een aantal hoogtepunten met u.

De Shwedagon Pagode
In het zuiden van Myanmar, in Yangon, vind je de Shwedagon Pagode. Voor de inwoners van Myanmar is dit één van de belangrijkste Boeddhistische bouwwerken van het land. Er wordt geloofd dat hier de relikwieën van vier voormalige Boeddha’s bewaard worden.

Wanneer de avond valt wordt de pagode prachtig verlicht. De inwoners van Myanmar komen er bidden en offeren bloemen, bladgoud en etenswaren. Ervaar zelf de magische sfeer. Voel je een met de bevolking, en ga samen met de Birmezen bidden in de tempel voor een geweldige ervaring.

Voor de optimale beleving is het aan te raden om de tempel vlak voor zonsondergang te bezoeken. Op deze manier kun je de tempel in het daglicht bezichtigen en ’s avonds genieten van de schitterende verlichting. Wanneer de Birmezen zich in de avond rond de pagode verzamelen voel je een vredelievende en mooie sfeer.

Het Inle-meer
In het noorden van Myanmar ligt het Inle meer. Langs de oevers van dit meer wonen tal van minderheidsvolken. Dorpjes en huizen staan op palen boven water. Tuinen drijven op het meer.
Trek een paar dagen uit om dit bijzondere meer te verkennen. Onderweg zal je de unieke leg-rowers tegenkomen. Dit zijn vissers die met een speciale beenroeitechniek vissen vangen. Stap in de boot en ontdek deze unieke omgeving zelf.

Bagan
In Bagan, één van de voormalige hoofdsteden, ervaar je het speciale, magische gevoel weer. Huur een e-bike en rijd door het prachtige landschap dat gevuld is met 2000 tempels, stoepa’s en pagodes. Bewonder de adembenemende Boeddhistische bouwwerken, terwijl de zon in jouw gezicht schijnt. Een prachtige plek en een onvergetelijke belevenis.

Myanmar, in één woord authentiek
In Myanmar beleef je de authenticiteit. De mensen zijn oprecht. Een glimlach, een klein gebaar, in alle handelingen is het boeddhisme verweven en dat is heel mooi om te zien.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de rondreizen naar Myanmar.